Dubbeldiagnose Autisme en hoogbegaafdheid

ONLINE workshop

Maandag 21/02/2022


Maandag 21/02/2022

(09u00-12u00): volzet

(13u00-16u00): extra sessie


ONLINE via ZOOM


Spreker :

Begeleider: Adi Van den Brande, oprichtster van adviesbureau Het lampje, een adviesbureau voor autisme, met specialiteit hoogbegaafdheid. Naast haar praktijk geeft ze les aan kinderen met autisme, volgt ze een master in autisme en rondt ze op dit moment haar Europese opleiding rond hoogbegaafdheid af.


Inhoud workshop :

Autisme en hoogbegaafdheid kunnen heel gelijklopend gedrag vertonen. Een pienter meisje dat de sociale regels niet schijnt te begrijpen, een jongen die ontploft bij het minste lawaai of een kind dat niet kan stoppen om over zijn interesse te praten. 

Op deze momenten kan het handig zijn om te weten of het gedrag afkomstig is van de hoogbegaafdheid of eerder het autisme. Heeft kind een autisme-aanpak nodig of eerder meer richting hoogbegaafdheid?

Tijdens deze online workshop verdiepen we ons zowel in hoogbegaafdheid als autisme. Je sluit de workshop af met een goed zicht op welke signalen je kan letten om een juiste interpretatie van het gedrag te maken. Via een handig overzicht kan je zelf aan de slag in de klas.

Kortom, tijdens deze workshop krijg je tal van praktische tips zodat je zelfverzekerd deze leerlingen kan begeleiden.


Prijs: 65 €


Inschrijven voor sessie 13-16u via deze link.


De inschrijving is pas definitief na betaling van de deelnameprijs op rek. nr. BE 55 0635 6819 7844 op naam van Edutech (3220 Holsbeek) onder vermelding van 20220221dubbeldiagnose + naam deelnemer
Doelgroep van deze vorming:


Leerkrachten, CLB-medewerkers, zorgcoördinatoren, hulpverleners, ondersteuners,…